fredag 24. mai 2013

Rabarbrakake i langpanne

 
Rabarbrasesongen er i gang og her kommer årets første rabarbrakake. Kaken ligner litt på formkake i konsistensen og på smak, og er veldig fin å servere til kaffen.
Du trenger:
 
500 g smør
5 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
10 rabarbrastilker
 
sukker
kanel
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Smelt smøret i en kjele. Avkjøl.

Pisk egg og sukker hvitt.
Pisk inn smøret.
Bland sammen det tørre og pisk inn i røren på laveste hastighet. Ikke pisk for lenge.
Ha bakepapir i en stor langpanne og hell røren i.

Vask rabarbraen og dra av skinnet der det trenges.
Skjær rabarbraen i tykke skiver og strø over kakerøren.

Dryss over godt med sukker og kanel. Sukkermengden avhenger av hvor sur rabarbraen er og om du vil ha en søt eller syrlig kake.

Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
Avkjøl på rist før du snur den opp ned og tar av bakepapiret.
Snu kaken opp ned igjen og skjær i passende biter.
Kaken er god som den er, men kan gjerne serveres sammen med vaniljeis eller krem.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...