tirsdag 21. mai 2013

Sashimi med mango, avocado og ponzusaus


Denne oppskriften kommer fra konkurransen SalmaChef 2012. Det er slik med enkelte oppskrifter at jeg bare må lage dem med en gang. Slik var det med denne også selv om jeg ennå ikke er 100% fortrolig med rå fisk. Fargene og ingrediensene fristet meg og det var virkelig et godt valg. Retten var rett og slett nydelig. Den falt til og med i smak hos barna og de er ikke så veldig begeistret for avocado!
Denne retten er veldig fin å servere til gjester hvis du vet at det er trygt å servere rå fisk. Sausen kan du lage god tid i forveien og resten ordner du i løpet av noen få minutter. Anbefales!
Til 4 trenger du:

200 g salmalaks, i tynne skiver
1 mango, i skiver eller biter
1  avokado, i skiver eller biter
 
Ponzusaus:
1,5 dl limejuice
1 dl soyasaus med lavere saltinnhold
1/4 rød chili, finhakket
2 ss frisk koriander, finhakket
2 ss vårløk, finhakket
2 ts sukker
 
litt ristede sesamfrø
noen korianderblader til pynt
 
Bland sammen alle ingrediensene til ponzusaus og sett i kjøleskapet.
 
Anrett mango og avocado på et serveringsfat.
Legg salmaskiver på toppen.
Drypp over ponzusaus og dryss over sesamfrø.
Pynt med korianderblader.
Server! :)

2 kommentarer:

  1. Ja, dette må vi prøve :-)
    Klem vivian

    SvarSlett
    Svar
    1. :-) Koselig å høre fra deg.

      Klem :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...