mandag 6. mai 2013

Spaghetti med squash og ricotta


Idag er det pasta med squash og ricotta til middag - en rask og nydelig vegetarisk rett for hele familien.
Et lite tips til deg som pleier å handle i Sverige. MaxiMat på Nordby har alltid ricotta, mascarpone og ekte gresk fetaost. Ostene er billigere enn i Norge og har som oftest god holdbarhetsdato. Jeg kjøper alltid flere bokser av hver ost når jeg er i Sverige. Ricotta og mascarpone er kjempefine til sauser, men også til kaker. Fetaost er et must i gresk salat, og da må du ha ekte gresk fetaost også. :)
Dagens rett er pasta og da må vi bruke italiensk ost. Ricotta her blir til en slags hvit saus og squashen blir så godt kamuflert at selv de kresne kommer til å like denne retten. Prøv du også!
Til 4 trenger du:

500 g spaghetti

1 squash
3 hvitløksfedd, i skiver
olivenolje

250 g ricotta
2 ss olivenolje

salt og pepper
sitronsaft
100 g ruccola

revet parmesan til servering

Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på kokevannet.

Riv squashen med juliennejern eller skjær i tynne strimler.
Varm opp litt olivenolje i en stekepanne.
Stek squashen og hvitløken på svak/middels varme til squashen mykner litt.

Rør ut ricotta i 2 ss olivenolje og bland sammen med squashen og hvitløken. Varm opp.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Ha den nykote pastaen i stekepannen og bland godt. Tilsett litt kokevann til retten har fått en ønsket konsistens. Det er viktig at den ikke er for tykk. Pastaen vil suge til seg mye væske.

Rør inn ruccola rett før servering.

Server sammen med revet parmesan og gjerne noen tomater. :)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...