tirsdag 7. mai 2013

Tunfiskkaker med couscoussalat


Dette er en sunn, nydelig og fargerik middagsrett for hele familien. De fleste liker jo fiskepinner og fiskekaker, så da burde også tunfiskkaker falle i smak. Som tilbehør valgte jeg å lage couscoussalat med broccoli og grillet paprika. Det smakte kjempegodt sammen. Anbefales!
Oppskriften på tunfiskkaker kommer fra Gordon Ramsay, men jeg forandret den litt.
Til 2 trenger du:

400 g tunfisk i vann (nettovekt)
100 g vannkastanjer, skåret i tynne skiver
ca 1-1,5 cm lang ingefærrot, revet
3-4 vårløk, i skiver
litt hakket koriander
1 rød chili, hakket
salt og pepper
1 ss fish sauce
2 egg
rapsolje eller peanøttolje til steking

Couscoussalat:

2 dl couscous
1 broccoli
2 ss soltørkede tomater
3 grillede paprikaer, i større biter
salt og pepper

Dressing:

2 dl creme fraiche
1-2 hvitløksfedd
salt og pepper

Ha tunfisk i en sikt for å få bort det meste av vannet.
Bland tunfisken sammen med vannkastanjer, ingefær, vårløk, koriander og chili.
Smak til med salt, pepper og fish sauce.
Pisk egg og bland i tunfiskfarsen med hendene. Bruk gjerne gummihansker.
Form farsen til kaker og stek i olje på middels varme til de er pent brune på begge sider.

Kok couscous etter anvisning på pakken.
Del broccoli i mindre buketter og la dem trekke i kokende vann i ca 3 minutter. Hell av vannet.
Bland couscous, broccoli, soltørkede tomater og grillet paprika i en bolle.
Smak til med salt og pepper.

Bland creme fraiche med presset hvitløk og smak til med salt og pepper.

Server tunfiskkaker sammen med couscoussalat og dressing. :)

2 kommentarer:

  1. Hørtes veldig godt ut. Så dette må prøves :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig. :) Lykke til!

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...