fredag 14. juni 2013

Bakte epler med jordbær


Dette er en kjempegod og lettvint dessert for hele familien. Bakte epler er ingen hokus pokus, men prøv å fylle dem jordbær eller tyttebær. Det blir en nydelig kombinasjon av frukt og bær. Bærsaften karamelliserer seg under baking og blir til en deilig sirup som smaker fortreffelig sammen med epler. Du må prøve! :)
Til 4 trenger du:

4 gule eller røde epler
10-15 jordbær eller 2 dl tyttebær
demerarasukker eller vanlig hvtt sukker
melis

Sett stekeovnen på 190 grader.

Vask og tørk eplene. Fjern kjernehus. Vær forsiktig, så du ikke ødelegger formen på eplene. Lag gjerne et stort hull slik at det blir god plass til bærene.
Sett eplene i en ildfast form.

Vask, tørk og rens jordbærene. Del bærene i mindre biter.
Bland bærene sammen med sukkeret. Sukkermengden avhenger av hvor søte bær du har. Jeg ville ha eplene ekstra søte og hadde i godt med sukker.

Fyll eplene med bærbitene. Press bærene godt ned i eplene for å få plass til så mye fyll som mulig. Blir det noe igjen, kan du fint fylle på etter hvert som eplene bakes og fyllet blir mindre.

Bak eplene midt i ovnen i 30-40 minutter avhengig av størrelsen på eplene og hvor myke du ønsker at de skal være. Jeg hadde middels store epler og bakte dem i 30 minutter. De var ikke helt myke da jeg tok dem ut av ovnen, men jeg ville ha litt tyggemotstand. Prøv deg frem.

Ta eplene ut av ovnen og sett på asjetter. Vær forsiktig - de er veldig varme. Det er en fordel å holde en skje under for å unngå at fyllet renner ut.
Husk på å få med all sirupen og helle over eplene.

Sikt litt melis over rett før servering.

Som drikke til voksne kan jeg anbefale dessertvin, grappa eller rom fra rumtopf (oppskriften finner du HER)

God helg! :)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...