tirsdag 4. juni 2013

Brosme med stekte grønnsaker og agurksalat


Dette er en herlig og sommerlig fiskerett. Jeg hadde egentlig tenkt å bruke torsk, men torsk er vanskelig å få tak i om dagen, så da ble det brosme i stedet. Ingen dårlig ide det heller. Brosme er en kjempefin fisk å steke. Jeg ville til og med sagt at den er bedre egnet til steking enn torsk. Får du ikke tak brosme eller torsk, kan du bruke hvilken som helst annen hvit fisk. Laks går også bra.
Til 4 trenger du:

ca 1 kg hvit fisk, oppdelt i serveringsstykker
salt og pepper
malt karve
smør til steking

Grønnsaker:
olivenolje til steking
1 ts karri, gjerne den sterke typen
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts malt karve
1 gul løk, i tynne skiver
2 hvitløksfedd, hakket
250 g aromasopp eller annen sopp, i båter
1 rød paprika, i strimler
4-5 mellomstore tomater, i båter
1 ts sukker
salt og pepper

Agurksalat:
2 dl rømme
1 slangeagurk, i tynne skiver
1 sjalottløk, finhakket
1-2 cm frisk ingefær, revet
1 vårløk, i skiver
1 ts hvit balsamico
salt og pepper

Start med agurksalaten. Bland sammen alle ingrediensene unntatt salt og pepper i en bolle og sett i kjøleskapet.
Smak til med salt og pepper rett før servering ellers vil salaten bli bløt.

Ha smør i en stor stekepanne.
Krydre fisken med salt, pepper og karve og stek på middels/høy varme ca 4 minutter på hver side eller til fisken er gjennomstekt.

Varm opp olje i en annen stekepanne og tilsett karri, paprikapulver og karve. La det steke et par minutter.
Tilsett løk, hvitløk, sopp og paprika og la det steke videre i ca 3 minutter. Rør om av og til.
Tilsett tomater og sukker og stek i 5 minutter til.
Smak til med salt og pepper.

Fordel grønnsakene på 4 tallerkener. Legg fisken på toppen og agurksalat ved siden av.
Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...