søndag 23. juni 2013

Fint brytebrød


Dette brytebrødet er det beste jeg har bakt hittil. Det er fantastisk mykt og luftig og minner om brioche bare at det ikke er søtt. Oppskriften fant jeg hos en av mine italienske favorittbloggere Stefania. Jeg kunne selvfølgelig ikke la være å modifisere den, men likevel er den ganske lik Stefania sin. :)
Du trenger:

Fordeig:

25 g gjær
90 ml lunkent vann
150 g hvetemel, gjerne Manitoba Cream eller italiensk brødmel

Rør sammen alle ingrediensene i en liten bolle. Dekk med plast eller lokk og la heve i 50 minutter.

50 ml lunkent vann
2 romtempererte egg
30 g sukker
10 g salt
350 g hvetemel
100 g mykt smør, i terninger

sammenvispet egg til pensling
revet parmesan til å strø over

Ha alle ingrediensene unntatt smøret og fordeigen i en stor bolle/kjøkkenmaskin. Elt godt til alt er blandet. Tilsett smøret til slutt og elt videre til alt smøret er eltet inn, ca 8 minutter.
Ha i fordeigen og elt til du har en jevn og glatt deig.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1 time og 15 minutter.

Legg papir i en terteform, ca 28 cm i diameter. La papiret dekke både bunnen og sidene.
Del deigen i 10-12 emner som du triller til glatte boller. Legg bollene i formen med litt avstand fra hverandre.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 40-45 minutter.
Pensle brødet med sammenvispet egg og strø over godt med revet parmesan før steking.

Stek nederst eller nest nederst i ovnen ved 180 grader i ca 35 minutter. Skru ned varmen til 160 grader og stek i 5-10 minutter til. Dekk brødet med bakepapir hvis det begynner å bli veldig brunt på toppen.

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...