fredag 7. juni 2013

God rabarbrakake

 
Atle på jobben kommer stadig med nye forsyninger med rabarbra til meg og jeg baker og baker. :) Den nydelige rabarbrakaken har allerede blitt bakt flere ganger. Sist laget jeg en dobbel porsjon og la i fryseren. Alltid kjekt å ha en kake i fryseren i tilfelle vi får lyst på noe søtt eller plutselig får besøk.
Dagens rabarbrakake er passe søt, myk og saftig kake med masse rabarbra i midten. Veldig god!
Du trenger:

180 g romtemperert smør
180 g sukker
3 egg
180 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss kald fløte eller melk

5-6 rabarbrastilker
demerarasukker
kanel

Sett stekeovnen på 180 grader.
Kle bunnen av en springform, ca 24 cm i diameter, med bakepapir.

Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett egg, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Sikt sammen det tørre og vend inn med en slikkepott.
Vend inn fløten/melken til slutt.
Hell røren i formen.

Vask og rens rabarbra, og skjær i biter.
Strø rabarbrabitene over kakerøren.
Strø godt over med demerarasukker og kanel.

Stek kaken nederst i ovnen i 35-40 minutter.
Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl på rist før du tar kaken ut av formen og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og server sammen med vaniljeis, pisket krem eller creme fraiche.
Kaken er fin å fryse.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...