søndag 16. juni 2013

Husmorbrød fra Telemark

 
Denne gode brødoppskriften fant jeg hos Charls. Charls skriver at dette brødet ble kåret til Telemarks beste hjemmebakte brød i en konkurranse på NRK i Telemark i 2004. Vel fortjent! Brødet er veldig godt og kan anbefales på det sterkeste!
Jeg har gjort noen små endringer i forhold til oppskriften for å forenkle bakeprosessen.
Til 2 (ca 1,7 l) brød trenger du:

50 g helkorn hvete eller rug
kokende vann til bløtlegging

50 g gjær
7,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
2 ts salt
50 g solsikkekjerner
20 g linfrø
20 g sesamfrø
10 g kruskakli
750 g siktet hvetemel
200 g sammalt hvete grov
100 g sammalt hvete fin

Hell kokende vann over helkorn i en bolle og la de stå i minst 1 time. Alternativt kan du bruke kaldt vann og bløtlegge kornene natten over.
Hell av det overflødige vannet.

Smuldre gjæren i bakebollen. Tilsett resten av ingrediensene sammen med de bløtlagte kornene.
Elt til du har en fin og smidig deig, ca 10 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1-1,5 time.
Ha deigen på et lettmelet bakeunderlag og form til brød som du enten legger på en bakepapirkledt stekeplate eller i smurte former.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la brødene etterheve i ca 40-45 minutter.
Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
Brødene er fine å fryse.

God søndag! :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...