onsdag 5. juni 2013

Indisk linsestuing

 
Vi har blitt veldig flinke til å spise linser både som tilbehør, i supper og som en egen rett. I dag vil jeg friste med en indisk linsestuing med masse spennende krydder, forskjellige linser og mungbønner. Retten smaker kjempegodt!
Inspirasjonen til oppskriften fant jeg på Vegetarbloggen - en veldig fin blogg om vegetarisk mat. Anbefaler å ta en titt på denne bloggen. Jeg har forandret litt på ingredienser og mengder, og du kan også tilsette eller sløyfe noen av ingrediensene og tilpasse mengdene etter egen smak.
Til 4 trenger du:
 
1 dl mungbønner (fåes kjøpt i utenlandske butikker)
1,5 dl røde linser
1,5 dl urid dal linser (fåes kjøpt i utenlandske butikker, kan erstattes med en annen type linser)
vann til bløtlegging
 
1-2 cm ingefær, smak deg frem
2 røde chili
1/2 hvitløk
2 sjalottløk
1 boks hermetiske cherrytomater
1/2 dl olje
2 ts sennepsfrø
2 ts malt koriander
2 ts gurkemeie
5 dl vann
salt
frisk persille eller koriander, hakket
 
Bløtlegg bønner og linser i vann i ca 1 time.
 
Finhakk ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk.
Varm opp olje i en dyp stekepanne og stek ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk på middels varme til løken er blank.
Tilsett sennepsfrø, koriander og gurkemeie og rør godt.
Hell av vannet bønnene og linsene har ligget i og skyll dem godt før du tilsetter dem i stekepannen.
Hai  tomater og vann og bland forsiktig uten å knuse tomatene.
Kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter eller til bønnene og linsene er møre.
Tilsett litt mer vann hvis det blir for tørt eller hvis du ønsker en tynnere konsistens.
Vi hadde linsestungen som tilbehør og da passet det best å lage den tykk. Skal du spise stuingen som en egen rett anbefaler jeg å lage den tynnere.
Smak til med salt.
Strø over persille eller koriander rett før servering. :)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...