mandag 3. juni 2013

Kyllingfilet med sennep- og honningsaus og linsesalat

 
Ofte når jeg skal lage en ny rett er det nesten som å være med i kokkekonkurranse med kun meg som deltager og 3 strenge dommere. Jeg er alltid spent på om det var krydret godt nok, om kjøttet er gjennomstekt, om smakene passer sammen og om maten faller i smak for alle. Når alt dette stemmer, så blir det en veldig hyggelig middagsopplevelse for hele familien. Jeg må jo si at vi er ganske bortskjemte når det gjelder mat, så det nytter ikke å prøve å imponere med pølser eller kjøttkaker og potetmos. :) Det er ikke bare vi voksne men også barna som har begynt å stille litt høyere krav til hva som blir satt på bordet. Om det er bra eller dårlig er jeg ikke sikker på, men sånn har det blitt hos oss nå. :)
Dagens middag er kyllingfilet med sennep- og honningsaus og en deilig linsesalat. Til 4 trenger du:
 
4-6 kyllingfileter
2 ss Dijonsennep
2 ss ketchup
1 ss honning
1 ss Sweet Chili Sauce
1 ss Worcestershire Sauce
salt og pepper
 
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland sammen sennep, ketchup, honning, Sweet Chili og Worcestershire saus i en stor bolle.
Smak til med salt og pepper.
Ha i kyllingfiletene og bland alt godt sammen med en slikkepott.
Legg kyllingfiletene i en ildfast form. Få med all sausen og hell over kyllingen.
Stek midt i ovnen i ca 20 minutter eller til kyllingfiletene er gjennomstekt.
 
Linsesalat:
 
4 dl linser, gjerne en blanding av røde, grønne og gule
1 laurbærblad
1 ss rødvinseddik
1 hvitløksfedd
1 ts sukker
salt og pepper
7 dl vann

1/2 rødløk, i tynne skiver
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss hvit balsamico
1 ss Saba dressing
3 ss olivenolje
5 soltørkede tomater i olje, finhakket
persille, hakket

150 g fetaost, i terninger (kan sløyfes)

Skyll linsene godt i kaldt vann. Ha dem i en kjele sammen med laurbærblad, eddik, hvitløk, sukker, litt salt og pepper og vann.
Kok opp og la småkoke i ca 15 minutter eller til linsene er møre.
Hell av evt. overflødig vann og avkjøl litt.

Bland løk, hvitløk, balsamico, Saba og olivenolje i en bolle og la det stå og trekke mens linsene koker.

Bland linser og løkblanding forsiktig i en serveringsbolle.
Tilsett soltørkede tomater og persille.
Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.

Fordel linsesalaten på tallerkener og legg kyllingfileter på toppen.
Ha fetaostterningene ved siden av. Du kan sløyfe fetaost om du ønsker en mindre mektig rett. Jeg syntes det ble for mye med feta, men herrene i huset syntes det var kjempegodt. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...