mandag 24. juni 2013

Ovnsstekte kyllinglår og poteter

 
Mine barn elsker kyllinglår og mest av alt spise dem med hendene og sitte og smatte. Det er alltid kyllingen som blir spist opp først og så tilbehøret etterpå, helt sikkert for å forsikre seg om at kyllingen får plass i magen. :) Dagens rett er litt tidskrevende, men til gjengjeld blir det lite oppvask siden alt stekes i samme langpanne - perfekt hyttemat. Inspirasjonen til retten fant jeg hos Buddy Valastro.
Til 4 trenger du:
 
12 middels store poteter, i biter
olivenolje
salt og pepper
1 gul løk, i halvmåner
4-5 store hvitløksfedd, i skiver
tørket basilikum
tørket oregano
2 dl varm kyllingbuljong
4 kyllinglår
1 boks finahkkede hermetiske tomater
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Finn frem en langpanne og fordel potetbitene utover. Ringle over godt med olivenolje og krydre med salt og pepper. Bland alt godt med hendene.
Stek potetene midt i ovnen i 15 minutter.
Ta langpannen ut av ovnen og ha i løk og hvitløk. Hell buljongen over.
Legg kyllinglårene imellom potetene, drypp over lit olivenolje og krydre med salt, pepper, basilikum og oregano.
Sett langpannen i ovnen i 30 minutter.
Hell stekesjyen over kyllingen og potetene og snu forsiktig på potetene uten å knuse dem.
Bre tomatene over kyllingen og potetene og stek i 30 minutter til eller til kyllingen er gjennomstekt.
Avkjøl litt før servering. Husk på å få med all den gode sausen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...