søndag 30. juni 2013

Pannestekte piroger med spinat og feta

 
Disse pirogene er virkelig gode og duften når du steker dem er rett og slett uimotståelig. Til tross for gjær i deigen er disse veldig raske å lage. Du kommer til å bruke ca 1 time. Pirogene skal heller ikke stekes i ovn, men i en tørr stekepanne. Enkelt og fantastisk godt!
Til 3-4 trenger du:
 
Deig:
10 g gjær
250 ml lunkent vann
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
450 g hvetemel
 
Fyll:
200 g spinat
200 g fetaost
2 vårløk, i skiver
1 ss olivenolje
pepper og litt salt
 
olivenolje til pensling
 
Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett resten av ingrediensene. Elt til du har en glatt og smidig deig.
Strø litt mel over deigen og dekk bollen med plastfolie.
La deigen heve i 30 minutter.
 
I mellomtiden lager du fyllet.
Hell kokende vann over spinaten og la den stå i ett minutt. Hell av vannet og avkjøl spinaten litt.
Skjær spinaten i strimler.
Smuldre fetaosten med gaffel i en bolle og tilsett spinaten og resten av ingrediensene.
Bland godt og smak til med salt og pepper.
 
Del deigen i 6-8 emner, avhengig av hvor store piroger du ønsker å lage.
Kjevle ut hvert emne til en rund leiv, ca 15-17 cm i diameter hvis du skal lage 6 piroger. Skal du lage 8, kjevler du ut litt mindre leiver.
 
Legg fyllet på den ene halvdelen og legg den andre over. Klem sammen kantene. Prikk gjerne med gaffel eller brett oppover som når du lager calzone. Legg ferdige piroger på et stykke bakepapir.
 
Sett en tørr stekepanne på middels varme.
Pensle pirogene med olivenolje kun på den ene siden og legg i stekepanna med den penslede siden ned. La pirogene steke under lokk til de er godt gyldenbrune.
Snu og stek på den andre siden, men denne gangen uten lokk.
 
Pirogene er gode som de er og vi spiste dem uten noe som helst tilbehør.
 
God søndag! :)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...