tirsdag 11. juni 2013

Pasta med ricottasaus, sitron og baby leaf


Dette er en utrolig god pastarett som falt i smak hos hele familien. Barna var fornøyde, mannen var fornøyd og da ble mor fornøyd. :) Jeg hadde egentlig tenkt å bruke ruccula, men fant ingen fine blader i butikken, så da ble det baby leaf i stedet. Det var ingen dårlig valg! De forskjellige bladene tilførte retten masse gode smaker, og skal definitivt brukes i flere retter framover. Prøv du også!
Til 4 trenger du:

500 g kort pasta (jeg brukte lumaconi)

olivenolje
4 hvitløksfedd, i tynne skiver
salt
2-3 gode klyper chiliflak
250 g ricotta
revet skall av 1/2 sitron
pepper
saften av 1/2 sitron
250 g cherrytomater, delt i to
1 pose baby leaf (65 gram)

revet parmesan

Kok pasta etter anvisning på pakken. Spar på noe av kokevannet.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne.
Ha i hvitløk, litt salt og chiliflak og la hvitløken surre på lav varme til den er myk. Det er viktig å ha lav varme slik at hvitløken ikke blir brent.
Tilsett ricotta og sitronskall og rør til osten har smeltet og alt er godt blandet.
Smak til med salt og pepper.

Bland den nykokte pastaen med sausen. Tilsett litt kokevann hvis pastaen virker for tørr.
Smak til med sitronsaft.
Ha i tomater og bland lett uten å knuse tomatene.
Strø over baby leaf og server umiddelbart sammen med revet parmesan! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...