lørdag 8. juni 2013

Rabarbrakake med rømmefyll


Jeg har aldri bakt så mange rabarbrakaker som i år. Det er vel fordi at jeg trodde at rabarbra var bare sur og ubrukelig. At det går an å ta så feil! Vel, den er jo litt sur men sammen med en søt kakerøre og ekstra sukker på toppen blir det veldig godt.
I dag vil jeg friste med en skikkelig sommerlig rabarbrakake med deilig rømmefyll. Kaken er meget enkel å lage. Du rører raskt sammen en deig som ikke trenger å stå og hvile i kjøleskapet eller kjevles ut, heller ikke forstekes. Fyllet røres sammen og helles over deigen, så rabarbra på toppen. Kaken blir veldig fin å se på og kjempegod på smak.
Du trenger:

100 g usaltet smør, romtemperert
85 g sukker
50 g seterrømme
1 egg
ca 200 g hvetemel
1 ts bakepulver
en klype salt

250 g seterrømme
1 egg
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker

5-6 rabaarbrastilker
demerarasukker

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kle bunnen av en springform, 24 cm i diameter, med bakepapir.

Rør smør og sukker hvitt.
Rør inn rømme og egg.
Sikt sammen det tørre og rør inn i det våte med en skje. Det kan hende du kommer til å trenge litt mer mel avhengig av hvor stort egg du har. Ta på gummihansker og prøv å samle deigen til en ball. Deigen skal være myk men samtidig ikke for klissete. Så fort du klarer å trille deigen til en ball i hendene er det nok mel. Deigen kan gjerne klistre seg litt på hendene.
Legg deigballen i midten av springformen og klem utover bunnen og ca halvveis oppover sidene. Ta gjerne bittelitt mel på hendene.  Det gjør ikke noe om det blir ujevnt oppover sidene. Det retter du opp etter at du har hatt i fyllet.

Bland sammen rømme, egg, sukker og vaniljesukker i en bolle.
Hell over kakebunnen.

Vask og rens rabarbra. Dra av det seige skinnet der det er nødvendig.
Skjær rabarbraen i biter og strø over fyllet.
Strø over godt med demerarasukker.

Stikker deigen altfor mye over fyllet kan du presse den forsiktig den, men la det være igjen minst 0,5 cm siden fyllet vil heve under steking.

Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter til kakebunnen er pent gyldenbrun og fyllet har stivnet litt.
Avkjøl kaken på rist før du tar den ut av formen og setter på et passende fat.

Skal du servere kaken til gjester, anbefaler jeg at du baker den samme dag den skal serveres. Rømmefyllet blir nemlig litt kjedelig å se på dagen etter.

:)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...