lørdag 29. juni 2013

Siciliansk fiskesuppe


Dette er en kjempegod og lett suppe for hele familien. Vi hadde en runde med omgangssyke i forrige uke og denne suppen var veldig fin å spise for slitne mager. :)
Til 4 trenger du:

olivenolje
1 gul løk, hakket
1 fennikel, hakket
2 store hvitløksfedd, i skiver
1,5 dl god italiensk hvitvin
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks hermetiske cherrytomater (kan erstattes med hakkede)
5 dl hjemmelaget fiskekraft
salt og pepper
1 kg torsk, i biter
frisk bladpersille, hakket

Varm opp olivenolje i en kjele.
Ha i løk og fennikel og stek på lav varme til løken er blank og myk.

Ha i hvitløk og stek et par minutter til.

Tilsett vin og kok opp. La det småkoke til alkoholen har fordampet.

Tilsett tomater og fiskekraft og kok opp.
La suppen småkoke i ca 10 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Ha i fisken og rør forsiktig uten å knuse cherrytomatene. La fisken trekke i suppen i ca 3-5 minutter eller til den er gjennomkokt.
Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.

Strø over persille rett før servering.
Ristet brød passer fint til denne suppen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...