fredag 21. juni 2013

Sølvkake med korinter


Sølvkake, også kalt eggehvitekake, er en fin kake å lage hvis du har noen eggehviter til overs. Jeg hadde flere bokser med eggehviter i fryseren etter skolebrød og diverse kaker med vaniljekrem og tenkte at det var på tide å gjøre noe med det. Det er også snart tid for å tømme og vaske fryseren - ikke akkurat det morsomste jeg vet om, men det må gjøres.
Sølvkake er ingen typisk sommerkake, heller høstkake, men jeg er veldig glad i enkle formkaker som vi kan kose oss med sammen med en god kopp te når som helst på året. Oppskriften er stor og er til to kaker. Bak gjerne etter oppskriften, så kan du spise en kake med en gang og fryse den andre. :) Alltid kjekt å ha en kake i fryseren. :)
Til to kaker trenger du:

125 ml mykt smør
5 dl sukker
2 dl melk
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts revet sitronskall
2 ss korinter
8 eggehviter

melis til pynt

Sett stekeovnen på 200 grader.
Finn frem to kakeformer, som rommer ca 1,5 l hver. Kle formene med bakepapir eller smør med smør.

Pisk smør og sukker hvitt.
Sikt på litt mel og rør inn melk.
Sikt sammen resten av hvetemelet og bakepulver. Rør forsiktig.
Ha i sitronskall og korinter.
Pisk eggehvitene stive og vend inn i kakerøren.
Fordel kakerøren i formene og stek nederst i ovnen i ca 40 minutter.
Avkjøl kakene i formene på en rist.

Sikt litt melis på toppen før servering.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...