onsdag 31. juli 2013

Bringebærkaker

 
Disse kakene skal egentlig lages med jordbær, men vi hadde bringebær og veldig lyst på noe søtt, så da ble det bringebærkaker istedet. Kakene ble nydelige og myke. De var ikke for søte slik at den gode og friske bringebærsmaken ikke ble borte. Anbefales på det varmeste!

Til ca 12 kaker trenger du:
 
2,5 dl hvetemel
80 g usaltet smør, i terninger
1 ts natron
ca 1/2 ts klar eddik
100 g rømme eller creme fraiche
100 g sukker + et par ss til å strø over kakene
1/4 ts salt
1 ts vaniljesukker
150 g bringebær

Sett stekeovnen på 180 grader.
Kle to stekebrett med bakepapir.

Smuldre sammen mel og smør til du har fine smuler.

Bland natron og eddik i en liten bolle til det begynner å boble og du får en flytende masse.
Tilsett rømme, sukker, salt og vaniljesukker og rør godt.

Bland sammen mel- og smørmassen med rømmen. Rør godt med en skje.
Vend inn bærene. Vær forsiktig så du ikke knuser dem. Deigen trenger ikke å være jevn og det er bare fint hvis bærene holder seg på toppen.

Sett kaker på stekebrett ved hjelp av to spiseskjeer.
Strø over godt med sukker og stek midt i ovnen i ca 20 minutter.
Avkjøl på rist.

Nyt! :)

*Tips:

- hvis du ønsker å lage kakene med jordbær bruker du samme mengde bær som i oppskriften, men skjærer bærene i små terninger. Ellers er fremgangsmåten helt lik.

- bruk gjerne andre bær enn bringebær og jordbær. Har du litt bløte bær er det lurt å strø litt mel over dem før de tilsettes i deigen. Alternativt kan du vente med å tilsette bær til du har satt kakene på stekebrett. Bare press dem inn i deigen og da unngår du at bunnen blir bløt og rennende.
 

4 kommentarer:

  1. Yum! Adding this to me weekly menu. Thanks for sharing. Got my eye on your next posts.

    SvarSlett
    Svar
    1. I hope you will enjoy this recipe. :)

      Best wishes.
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...