fredag 12. juli 2013

Budapestkake med jordbær og mascarponekrem


Med mamma på besøk har det blitt dårlig med tid til blogging denne uken. Vi har shoppet, laget russisk mat, bakt kaker og gått lange turer i skogen med hele familien. Koselig! :) I morgen reiser hun hjem igjen og det kommer til å bli forferdelig tomt her i huset, men vi kan trøste oss med at hun kommer tilbake om bare noen få uker. :))))
I dag "feiret" vi de to ukene hun har vært her (russisk tradisjon) og middagen måtte avsluttes med kake. Jeg ville lage en ordentlig sommerkake med deilige jordbær og fant ut at jeg kunne prøve en budapestkake med jordbær og mascarponekrem. Det ble årets sommerkake det! Prøv du også. Du kommer ikke til å angre!!! :)

Oppskriften er til 2 kaker:
 
Kakebunn:
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pose vaniljesaus uten koking
100 g malte hasselnøtter
 
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss melis
250 g mascarpone
400 g friske jordbær, i biter

Sett stekeovnen på 175 grader.
 
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukkeret, litt av gangen, og pisk til stiv marengs.
Vend i vaniljesauspulver og malte nøtter. Bruk slikkepott og pass på at alt blir blandet godt sammen.
 
Hell marengsen i en stor bakepapirkledt langpanne og fordel den jevnt utover. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter.
 
Dryss litt sukker oppå kaken (valgfritt). Legg bakepapir over, legg på rist og snu kaken opp ned. Ta av panna og fjern bakepapiret. Legg langpanna over kaken og la den bli helt kald, da vil den ikke sprekke når du skal rulle.
 
Ha fløte, melis og mascarpone i en bolle og pisk til krem. Ikke pisk for mye. Det er en fordel om kremen er litt myk.
Vend bærene inn i kremen.

Smør kremen over kaken og rull sammen ved hjelp av papiret. Rull fra den lange siden. 
Del kaken i to og legg forsiktig over på et fat.
 
Jeg liker kaken best når den er kald, derfor anbefaler jeg å la den stå litt i kjøleskapet før servering.
 
God helg! :)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...