torsdag 4. juli 2013

Buddy's kylling Sorrentino


Denne kyllingretten er supergod og supermektig, som mange av Buddy Valastro's retter er. Mannen er ekstremt glad i ost, masse ost. :) Hans oppskrift skiller seg ut fra de tradisjonelle ved at han steker kylling og pasta sammen i ovnen. Pastaen som ligger under kyllingen trekker til seg kyllingsjy og pastaen som ligger rundt kyllingen blir litt sprø og kjempegod. Du må også prøve! :)
Til 2 trenger du:

2 kyllingfileter
salt og pepper
olivenolje
1 hvitløksfedd, presset

200 g fusilli eller annen kort pasta
5 dl tomatsaus (oppskriften finner du HER)
2 ss revet parmesan
olivenolje

4 aubergineskiver, ca 5 mm tykke
olivenolje
1 ss hvetemel
1 sammenvispet egg
4 ss Buddy's panering (oppskriften fnner du HER)
salt

 2 skiver parmaskinke e.l.
125 g mozzarella, i skiver

Sett stekeovnen på 200 grader.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Drypp over litt olivenolje og gni hvitløk på begge sider.
La kyllingen hvile.

Kok pasta al dente, ca 8 minutter.
Bland halvparten av sausen med den nykokte pastaen. Hold resten av sausen varm.
Hell pastaen i en liten ildfast form og strø over parmesan.

Skrell aubergineskivene.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme.
Vend skivene inn i melet, deretter egget og til slutt paneringen.
Stek til de er pent gyldenbrune på begge sider.
Legg skivene på bakepapir.

I samme stekepanna bruner du kyllingfiletene godt. De skal ikke være helt gjennomstekte.
Legg kyllingfiletene på toppen av pastaen.
Legg en skinkeskive på hver filet, deretter 2 aubergineskiver og mozzarellaskiver.
Sett formen inn i ovnen i ca 15 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.

Fordel retten på to tallerkener og hell resten av tomatsausen over.
Da er det bare å sette seg ved bordet og nyyyte. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...