mandag 22. juli 2013

Ciabatta med pesto, tomat og mozzarella


Dette her er godsaker! Deilig ciabatta fylt med pesto, stekt løk, hvitløk og tomater, og toppet med mozzarella og mer tomater. Alt dette stekes i ovnen og vips har du en fantastisk, varm lunsj du kan servere til både familie og venner.  Dette er også en ypperlig måte å gi gammelt brød et nytt liv. :) Oppskriften kommer fra Alan Murchison og kan anbefales på det varmeste!
Til 2 trenger du:

2 små ciabattaer eller 1/2 stor (oppskriften finner du HER)

olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
8 store cherrytomater (du kan fint bruke Delicioso)
4 ss pesto (oppskrften finner du HER)
125 g mozzarella, i skiver
salt og pepper

friske basilikumblader

Sett stekeovnen på 190 grader.

Del brødene i to på langs, men ikke skjær helt gjennom. Bruke du en stor ciabatta, deler du den i to på tvers først.

Varm opp olivenolje på middels varme i en liten stekepanne.
Stek løk og hvitløk et par minutter.
Del 5 tomater i to og skrap ut innmaten. Stek tomatene sammen med løken og hvitløken i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Smør pestoen på innsiden av brødene.
Fordel løk- og tomatblandingen over pestoen.
Skjær resten av tomatene i skiver og legg tomater og mozzarella lagvis inni brødene.
Krydre litt med pepper.

Sett brødene på høykant i en liten ildfast form. Krøll sammen et stykke aluminiumsfolie og legg mellom brødene for at de skal stå stødig.
Stek midt i ovnen i ca 10 minutter.

Legg friske basilikumblader på toppen og server! :)

*Tips: du kan fint bruke fransk loff eller fine baguetter istedenfor ciabatta.


2 kommentarer:

  1. Masse godt her inne som jeg kommer til å prøve.. Kjempe fin blogg jeg følger med på:-))

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...