søndag 21. juli 2013

Ciabatta


Ukens brød blir ekte italiensk ciabatta, akkurat sånn som du får kjøpt hos bakeren i Italia. Det er vanlig at ciabatta lages som store, lange brød og ikke små firkantede baguetter som vi er vant til her hjemme. Til denne oppskriften skal du helst bruke brødmel (Tipo 0), men vanlig hvetemel eller Manitoba Cream går også helt fint.

Til 3 brød trenger du:

35 g gjær
6 dl + 1 dl lunkent vann
2 ts maltekstrakt
1 kg hvetemel (erstatt eventuelt halvparten av melet med semolina)
3 ts salt

Ha 30 g gjær og 6 dl vann i en bakebolle.
Tilsett malt, hvetemel og salt.
Elt til du har en jevn og fin deig i ca 5 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30 minutter.

Rør ut resten av gjæren (5 g) i 1 dl vann og hell i bakebollen.
Elt deigen i 5 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve på nytt i 50-60 minutter.

Hell deigen over på et godt melet bakeunderlag. Strø litt mel oppå deigen. Deigen vil være litt løs, men slik skal den være. Ikke elt i mer mel.
Form deigen lett til en firkant. Skjær deigen i 3 rektangulære biter ved hjelp av slikkepott.
Klem hver deigbit flat med fingrene. Brødene skal være ca 10 cm brede og 30 cm lange.
Legg brødene på bakepapirkledte stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca 1 time - 1 time og 15 minutter.

Stek brødene ved 220 grader i ca 25 minutter. Det er en fordel å bruke varmluft slik at du kan steke alle brødene samtidig og unngår at det siste brødet hever for lenge. Sett stekeovnen på 200 grader hvis du skal bruke varmluft.

Avkjøl brødene på rist uten å dekke til.
Skjær i biter og server!

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...