søndag 28. juli 2013

Eltefrie rundstykker med cottage cheese og nøtter


Jeg er ikke så glad i nøtter til vanlig, men synes det er veldig godt med nøtter i kaker og brød. Denne oppskriften fant jeg hos Liv og kan trygt anbefale videre. Jeg har tilført oppskriften noen små endringer, men den er fortsatt ganske lik originalen.

Til ca 14 rundstykker trenger du:

5 g gjær
3,5 dl kaldt vann
1,5 dl cottage cheese
1 dl creme fraiche
1 ts salt
en god neve solsikkekjerner
en god neve hassel- og valnøtter, grovhakket
500 g hvetemel

Rør alt sammen med en tresleiv til en ganske løs deig kvelden i forveien.
Legg på lokk eller dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12-18 timer. Deigen er ferdighevet når den er boblete på overflaten.
Hell deigen på et melet bakepapir. Klem den forsiktig litt utover og brett ca 10 ganger. Jeg pleier å bruke en stiv slikkepott her for å unngå kliss på hendene.
Del deigen i 14 emner og form dem litt runde med hendene.
Sett rundstykkene på bakepapirkledte stekeplater og la dem etterheve i ca 45 minutter.
Stek rundstykkene ved 220 grader i ca 15 minutter. (200 grader varmluft)
Avkjøl på rist.

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...