tirsdag 30. juli 2013

Grillet ørret og squash med tomatsalat


Dette hadde vi til middag i dag. Raskt og enkelt og supergodt. Vi hadde egentlig planlagt å grille ute, men værgudene var ikke med oss i dag, så det ble en slags grilling i stekeovnen i stedet. Ikke helt som ønsket, men godt ble det i alle fall.

Til 4 trenger du:

4 ørretfileter

4 mellomstore squash

ca 0,75 ml olivenolje
3 store hvitløksfedd, presset
salt og pepper

3-4 store tomater
1 lite glass oliven
1 sjalottløk, finhakket
100 g fetaost, i terninger (kan sløyfes)
en neve frisk basilikum
olivenolje

Sett stekeovnen på grillfunksjon, ca 240 grader.

Bland olivenolje sammen med hvitløken.

Del squashen i to på langs og del hver skive i to på tvers.
Lag rutemønster i squashen med en skarp kniv.
Pensle godt med hvitløksoljen og krydre med salt og pepper.
Grill squashen med snittflaten ned i ca 5 minutter eller til den begynner å få brune flekker.

I mellomtiden pensler du fisken med resten av oljen og krydrer med salt og pepper.

Snu squashen og grill på den andre siden til den er pent brun.
Sett inn fisken samtidig hvis du kan bruke både grill og undervarme eller varmluft samtidig.
Hvis ikke, kan du vente til squashen er ferdigstekt og så steke fisken i ca 8-10 minutter.
Alt dette kan selvfølgelig gjøres samtidig hvis du griller squashen og fisken på grillen.

Mens squashen og fisken grilles lager du salaten.
Skjær tomater i båter eller biter og ha i en salatbolle.
Tilsett oliven, løk, fetaost og basilikum.
Ringle over litt olivenolje.

Anrett squash, ørret og tomatsalat på tallerkener og server!
Er du ikke så opptatt av lavkarbo kan du servere loff ved siden av. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...