tirsdag 2. juli 2013

Pasta med reker og tomater


Dette er en rett for deg som elsker hvitløk og tomater. Deilig og myk hvitløk som dufter himmelsk uten å være sterk, søte tomater og ferske reker - perfekt mat for meg. :)
Til 2 trenger du:

1 hel hvitløk
olivenolje

30 cherrytomater
olivenolje
salt
1/2 dl brødsmuler (oppskriften finner du HER)

250 g spaghetti eller annen lang pasta

2 ss olivenolje
2 ss smør
1 dl god hvitvin
saften av 1/2 sitron

300 g pillede reker
100 g babyspinat eller ruccola
et par never hakket bladpersille

Sett stekeovnen på 190 grader.

Legg hvitløken på et stykke aluminiumsfolie og drypp over litt olivenolje. Pakk hvitløken inn i folien og bak i ovnen i 30 minutter.

Legg tomatene i en ildfast form.
Ringle over olivenolje og krydre med salt. Sett formen inn i ovnen etter at hvitløken har stått i 10 minutter.
Stek tomatene i 10 minutter, ta ut formen og rist litt på den. Stek videre i 5 minutter til.
Ta ut formen igjen og strø brødsmulene over tomatene. Stek i 5 minutter til.

I mellomtiden koker du pasta etter anvisningen på pakken.

Ha olivenolje og smør i en stor stekepanne og sett på middels sterk varme.
Når smøret har smeltet tilsett du vin. Kok opp og la småkoke et par minutter til alkoholen har fordampet.
Ha i sitronsaft.

Bland den nykokte pastaen sammen med sausen i stekepanna og la det putre 1-2 minutter.
Ta stekepanna av platen og tilsett tomater. Vær forsiktig så du ikke knuser dem.
Del den bakte hvitløken i båter og klem ut kjøttet over pastaen.
Tilsett reker, spinat/ruccola og persille og bland alt veldig forsiktig sammen.
Server straks! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...