torsdag 18. juli 2013

Pasta Pancette alla Carbonara

 
For et par uker siden fikk jeg en hyggelig pakke fra Sopps som inneholdt deres nye pastavariant Sopps Makaroniskruer. Makaroniskruene er mindre enn vanlige pastaskruer og passer utmerket i salater, supper og gratenger, og kan fint brukes til de fleste pastaretter. Jeg hadde ingenting å utsette på smaken eller konsistensen og med kun 5 minutters koketid kan disse pastaskruene redde middagen for mange travle familier.
Sammen med pastapakken lå det en oppskrift på Pasta Pancette alla Carbonara - en carbonaravariant med squash. Jeg har laget en lignende variant tidligere, se oppskriften HER, men ville prøve denne siden den ikke inneholdt fløte. Jeg har forandret litt på mengdene i oppskriften, ellers er den ganske lik Sopps sin.

Til 4 trenger du:
 
400 g makaroniskruer
olivenolje
400 g pancetta eller bacon, i ca 1 cm tykke biter
1 stor squash, i staver like store som makaroniskruene
3 sjalottløk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
frisk timian eller salvie
7 eggeplommer
100 g revet parmesan
salt og pepper
 
revet parmesan til servering
 
Kok pasta etter anvisningen på pakken og ta vare på noe av pastavannet.
 
Ha olivenolje, pancetta, squash, løk, hvitløk, chili og urter i en passe varm stekepanne og stek til squashen begynner å bli gylden og pancettaen blir sprø.
 
Pisk eggeplommer og parmesan sammen i en bollen og tilsett 4-5 ss pastavann under omrøring.
 
Bland den nykokte pastaen sammen med pancettablandingen. Tilsett egg- og parmesanblandingen og smak til med salt og pepper.
Tilsett litt mer pastavann hvis retten virker for tykk.
 
Server sammen med revet parmesan og evt. friske urter. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...