søndag 7. juli 2013

Po'Boy brød


En Po’ Boy er en tradisjonell sandwich fra New Orleans. Den minner om den type sandwich som i andre steder av USA kalles submarines eller bare subs. Den består av kjøtt, fisk eller skalldyr, servert på en baguette. En Po’ Boy kan bestilles ”påkledt” (dressed) med eller uten salat, tomater og majones.
Navnet Po’ Boy er en dialektform av Poor Boy og stammer antagelig fra depresjonens USA. Under en fire måneder lang trikkestreik i 1929 serverte restauranteieren Benny Martin, som tidligere var trikkekonduktør, gratis sandwich til sine tidligere kolleger. De ansatte i restauranten kalte de streikende”poor boys”, og etter hvert kom denne betegnelsen til å dekke selve sandwichen. Senere under depresjonen ble samme type sandwich – som i sin opprinnelige versjon alltid ble servert med østers – solgt til arbeidsløse og andre med dårlig økonomi, etter som østers var noe av det billigste man kunne skaffe i New Orleans. Prisen var omtrent 25 cent for en hel poor boy. Etter hvert ble navnet forkortet til Po’ Boy.
Po’ Boys selges mange steder i New Orleans, men spesielt i bydelen Uptown. (Kilde: wikipedia).
I dag vil jeg by på oppskriften på Po'Boy brød. Brødene ble utrolig myke og supergode og kan brukes som vanlige baguetter. Resten av oppskriften på Po'Boys kommer i morgen. :)

Til 4 store eller 6 mindre brød trenger du:

50 g gjær
3 dl lunkent vann
1 ss olje
1 ss sukker
1 1/2 ts salt
7 dl hvetemel

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt til du har en fin og smidig deig, ca 8 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
Del deigen i 4 eller 6 biter og form til avlange pølser. Ekte Po'Boys skal være 30 cm lange. :)
Dekk brødene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca 1 time.
Stek brødene midt i ovnen ved 190 grader i ca 30 minutter.
Avkjøl på rist.
Da er det bare å fylle brødene med det du måtte ønske. :)

God søndag!

3 kommentarer:

 1. Hei,
  synes det er kjempefint at du har oppskrift på poor boys! Det er ikke så ofte en finner denne typen oppskrifter på nettet. Jeg synes maten fra New Orleans er kjempegod. Har du vært der?

  Beste hilsener fra Trude, Nordic Diner

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Trude!
   Takk for en hyggelig kommentar! :-)
   Nei, jeg har ikke vært i New Orleans ennå. Jeg ble inspirert til å lage Po'Boys etter å ha sett et mat- og reiseprogram derfra på tv'en for ikke så lenge siden. :-)

   Klem
   Svetlana :-)

   Slett
 2. He he, da da har du mye godt i vente hvis du en gang drar dit. Fortsatt god blogging. Blir spennende å se hva du finner på neste gang :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...