fredag 5. juli 2013

Sølvkake med mandler


Her kommer en annen variant av sølvkake. Denne er veldig enkel, men er utrolig myk og god med et sprøtt mandellag på utsiden. Jeg har lånt oppskriften av Ingrid Espelid Hovig og kan anbefale på det varmeste. :)
Du trenger:

100 g smør
6 eggehviter (2 dl)
en klype salt
3 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ss potetmel

50 g mandelflak

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør formen (ca 1,5 dl) med smør og strø med mandelflak

Smelt smøret og avkjøl litt.

Pisk eggehvitene stive sammen med saltet.
Bland i sukker, hvetemel og potetmel.
Rør til slutt inn det smeltede smøret.
Hell kakerøren i formen og stek nederst i ovnen i ca 30 minutter.
La kaken stå i formen noen minutter før du hvelver den forsiktig på rist. La formen stå over kaken under avkjølingen.
Kaken smaker fortreffelig sammen med syltetøy eller bringebærgele.
Kaken er fin å fryse.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...