fredag 2. august 2013

Årets jordbærkake

 
Denne nydelige kaken har blitt årets jordbærkake hos oss. Kaken er laget av 4 lag deilig og luftig sukkerbrød, fløte- og mascarponekrem og jordbærpure. Den falt i smak hos både store og små og forsvant i løpet av en kveld. Anbefales!

Du trenger:
 
Sukkerbrød:

6 egg
240 gram sukker
180 gram siktet hvetemel
1 toppet ss potetmel
2,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis, ca 10-15 minutter.
Sikt i hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker. Tar du deg tid til å sikte melet, får du en ekstra luftig bunn. Rør forsiktig til alt er godt blandet. Ikke rør for mye.
Kle bunnen av  2 kakeformer, ca 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør kantene. Jeg har lært at smøret hemmer heving.
Hell røren i formene.
Stek kakebunnene midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Du kan med fordel steke bunnen på varmluft. Stek da på 160 grader. Avkjøl bunnene i formene.
Når bunnene er kalde, kan du hvelve dem ut av formene og ta av bakepapiret.
Mens bunnene stekes lager du jordbærpure og krem.
 
Jordbærpure:
 
ca 450 g jordbær
2-3 ss melis (smak deg frem)
 
Vask og rens bærene og del i to eller 4 biter.
Kjør bærene til tykk mos med en stavmikser e.l. La det være noen små biter i mosen slik at den ikke blir for tynn.
Smak til med melis.
 
Krem:

500 g naturell kremost
2 dl sukker
3 dl kremfløte

Pisk sammen kremost og sukker til en klumpfri masse.
Tilsett fløte og pisk til du har en luftig og glatt krem.

Pynt:

friske jordbær
sjokoladehjerter e.l.

Del kakebunnene i to.
Legg den første bunnen på et kakefat. Smør et godt lag med jordbærpure.
Smør neste bunn med et tynt lag krem og legg den opp ned over den første bunnen. Bunnene kan virke litt skjøre, men de tåler det. Det går fint å flytte litt på bunnene for at kaken skal være rett.
Smør et lag jordbærpure over den andre bunnen og smør et tynt lag krem over den tredje bunnen. Snu den tredje bunnen opp ned og legg over den andre bunnen.
Gjenta.
Ikke smør jordbærpure på toppen av kaken. Blir det noe pure igjen kan den fint fryses og brukes som saus til for eksempel is.
Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken.
Sett kaken i kjøleskapet og la kremen stivne litt før du pynter.

Pynt kaken med jordbær og sjokoladehjerter eller det du måtte ønske.
Ønsker du å lage en jordbærkant rundt kaken, skjærer du bærene i skiver og fester til kaken.

2 kommentarer:

  1. Da har det vært bursdag her i huset hvor denne og sjokoladekaka de i lang panne ble laget. Veldig gode begge to takk for oppskrift, redda dagen :-) klem Vivian

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Takk for tilbakemelding! :-)

      Klem :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...