onsdag 21. august 2013

Bakt potet med ost og skinke

 
Bakt potet har blitt familiens nye favoritt. Det er utrolig lettvint, krever minimalt med rydding og oppvask og veldig godt. Ulempen er at det er litt tidskrevende og passer ikke helt på en travel hverdag. Har du en time til rådighet er det bare å sette potetene inn i ovnen og la den gjøre jobben for deg. :)
Til 4 trenger du:
 
4 store poteter, helst av lik størrelse
olivenolje
havsalt
 
kryddersmør, for eksempel dillsmør (oppskriften finner du HER)
en boks hermetisk skinke ( vi hadde kalkunskinke), i strimler
200 g revet gulost, gjerne vellagret Norvegia, sveitserost eller gruyere hvis du ønsker litt sterkere smak
 
Sett stekeovnen på 225 grader.
Vask og tørk potetene.
Legg dem i en ildfast form og pensle med olivenolje. Dryss over godt med salt.
Skjær et kryss i hver potet for å unngå at dem skal sprekke.
Ikke pakk potetene i aluminiumsfolie. Det vil bare forlenge steketiden og skallet blir ikke like fint og sprøtt.
Bak potetene midt i ovnen i 50-60 minutter. Stikk en tynn kniv i midten av krysset for å kjenne om potetene er møre før du tar dem ut av ovnen.
 
Åpne potetene litt ved å enten klemme på dem eller skjære dypere i krysset du laget før baking.
Legg et par skiver kryddersmør i åpningen. Fyll deretter opp med skinke og strø over godt med ost.
Sett potetene inn i ovnen igjen til osten har smeltet. Dette tar noen få minutter.
 
Server potetene sammen med resten av skinken og osten og gjerne en grønn salat til. :)

2 kommentarer:

  1. Ser godt ut, sønnen min er veldig glad i dette :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Det er mine også. :)

      Hilsen
      Svetlana

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...