lørdag 31. august 2013

Blåbærgalette


Guttene elsker blåbær og blåbærkaker. De har allerede lagt blåbærplaner for høsten, dvs. alle muffinsene og kakene jeg MÅ bake. :) Jeg hadde tertedeig i fryseren som ble igjen etter at jeg hadde bakt jordbærgalette og vi hadde veldig lyst på blåbærpai, så da ble det blåbærgalette med en liten touch av sitron denne gangen.
Galette er virkelig veldig enkel å lage. Det eneste du må huske på er å tine deigen i kjøleskapet natten over hvis du har en i fryseren. :)
Du trenger:

1 porsjon tertedeig (oppskriften finner du HER)

400 g blåbær, friske eller frosne (frosne bær trenger ikke å tines)
1 dl sukker
2 ss potetmel (ta i mer hvis du har bløte bær)
revet skall av 1/2 sitron

sammenvispet egg til pensling

Sett stekeovnen på 190 grader.

Bland sammen bær, sukker og potetmel.

Kjevle ut deigen direkte på bakepapiret til en stor sirkel, ca 30 cm i diameter.
Flytt bakepapiret og deigen over på en stekeplate.

Legg bærene i midten av deigen men ca 3-4 cm unna kanten. Det vil se mye ut, men alle bærene skal være med.
Riv sitronskallet over bærene.
Brett deigkanten over bærene og klem sammen.
Pensle deigen med sammenvispet egg.

Stek terten midt i ovnen i ca 35-40 minutter eller til den begynner å bli pent gyldenbrun.
Avkjøl litt før servering.

Server lunken sammen med vaniljeis. :)

2 kommentarer:

  1. Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig. :) Takk, Magne!

      Klem
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...