fredag 9. august 2013

Jordbærgalette


Jeg laget denne terten for et par uker siden og selv om jordbærsesongen er over for lengst er det ingenting i veien for å lage en bærterte. :) Erstatt jordbærene med andre bær, gjerne en blanding eller bruk frukt. Det blir godt uansett!

Du trenger:

Tertedeig ( oppskriften er lånt av David Lebovitz og er til 2 terter):

625 ml hvetemel
2 ss sukker
1/2 ts salt
225 g kaldt usaltet smør, i store terninger
150 ml iskaldt vann

Bland sammen mel, sukker og salt i en stor bolle.
Elt i smøret til det er blandet inn i melet men fortsatt er i biter.
Tilsett vann og elt forsiktig på lav hastighet til deigen begynner å samle seg sammen. Ikke elt for lenge.
Bruk hendene til å samle deigen til en ball. Ikke knus smørbitene, de skal være der for at deigen skal bli sprø og fin. Del deigen i to biter og pakk hver bit i plastfolie.  La deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.
Deigen er fin å fryse, så hvis du ikke skal bake to terter kan du legge den ene deigen i fryseren. Alltid kjekt å ha ferdig tertedeig. :)

Fyll:

1 kurv jordbær, i skiver
4-5 ss sukker
2 ss potetmel

Bland bærskiver, sukker og potetmel i en bolle og la det stå i ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 190 grader.
Ta ut deigen og legg den på et stykke bakepapir.
Kjevle ut deigen direkte på bakepapiret til en stor sirkel, ca 30 cm i diameter.
Flytt bakepapiret og deigen over på en stekeplate.
Legg bærene i midten av deigen men ca 3-4 cm unna kanten. La sirupen være igjen i bollen for å unngå at den skal renne over ved steking.
Brett deigkanten over bærene og klem sammen.
Pensle deigen med sammenvispet egg.
Stek terten midt i ovnen i ca 35-40 minutter eller til den begynner å bli pent gyldenbrun.
Avkjøl litt før servering.

Server jordbærgalette sammen med vaniljeis. :)

Jordbærgalette er best samme dag som den bakes. Oppskriften er ikke så stor og passer fint til kveldskos for 4-6 personer.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...