torsdag 15. august 2013

Kylling i kokossaus


Snart er sommeren og ferien over for vår del. Vi hadde kun 3 uker ferie i sommer og jeg ser nå at vi burde hatt mer. For en fantastisk sommer vi har hatt i år!!! Den første uken tok vi ut i begynnelsen av juli og reiste på hytta på Vaset. Det var flott vær der også, men litt kaldt i forhold til hjemme. Fin tur ble det likevel for det er deilig å kunne reise et annen sted og virkelig slappe av. De siste to ukene tok vi nå i august og vi nyter de siste dagene av ferien. Vi har hatt 10 kjempefine dager på Mallorca sammen med svømmeglade ungdommer som har vært veldig flinke til å trene 4 timer hver dag. I løpet av 15 treningsøkter har de svømt 61.000 meter og kan virkelig være stolte av sin innsats. Jeg er veldig stolt av mine to svømmere som var de yngste i gruppen og som jobbet seg gjennom hver eneste treningsøkt. Nå er vi klare for en ny og spennende høstsesong!
Det var utrolig deilig å ikke måtte gjøre noen ting i løpet av 10 dager. Maten fikk vi servert 5 ganger om dagen om vi orket å spise så mye, rommene ble ryddet og vasket, og da er det litt tøft å komme tilbake til virkeligheten. Maten lager da ikke seg selv, så det var bare å sette seg ned og tenkte ut noen enkle middager og lage handleliste. Det blir ingen kompliserte retter nå i førsten for det tar tid å stille inn matlagingsmodus etter en lat ferie. :)
I dag vil jeg friste med en av barnas favoritter: en rask kyllingrett med kokossaus og nudler. Anbefales!
Til 4 trenger du:

600 k kyllingfilet, i strimler
olje til steking
1 rød paprika, i strimler
1 grønn paprika, i strimler
2 hvitløksfedd, presset
1 ts revet frisk ingefær
1 rød chili, hakket
2 vårløk, i skiver
1 boks kokosmelk
2 ss Thai karripasta
saften av 1/2 lime

1 pakke eggnudler (250g)

et par never hakket basilikum

Varm opp olje i en stor stekepanne og brun kyllingstrimlene godt. Legg kyllingen på et fat og sett til side.
Ha paprikaen i stekepannen og stek på middels/høy varme i et par minutter.
Tilsett hvitløk, ingefær, chili og vårløk. Stek under omrøring i ca ett minutt.
Ha i kokosmelk, karripasta og limesaft. Rør godt.
Skru ned varmen og tilsett kyllingen. La alt putre i 8-10 minutter til sausen har tyknet og kyllingen er gjennomstekt.
I mellomtiden koker du nudlene etter anvisningen på pakken.
Bland kyllingsausen sammen med nudlene og halvparten av basilikumen.
Smak til med mer limesaft om nødvendig.
Dryss over resten av basilikumen og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...