søndag 4. august 2013

Yoghurtrundstykker

 
Disse rundstykkene er gode og veldig myke og holder seg godt. Veldig fine å lage hvis du har noe yoghurt til overs.

Til 12-14 rundstykker trenger du:
 
25 g gjær
200 g gresk yoghurt (trenger ikke oppvarming)
2 dl lunkent vann
1 ts salt
150 g sammalt hvete fin
300 g hvetemel
 
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt til du har en glatt og fin deig. Deigen skal være litt klissete. Strø over litt mel og dekk bollen med plastfolie.
La deigen heve på kjøkkenbenken i ca 1,5 time.
Hell deigen på et godt melet bakeunderlag.
Del deigen i 12-14 emner og trill dem raskt til boller. Forsøk å bruke minst mulig mel. Det gjør ikke noe om rundstykkene ikke blir helt glatte.
Dekk rundstykkene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 45 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200-225 grader i ca 12 minutter eller til de er pent gyldenbrune.
 
God søndag! :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...