søndag 15. september 2013

Eltefritt hvitløksbrød


Dette hvitløksbrødet er noe helt annet enn det vi vanligvis forbinder med hvitløksbrød. Dette er ikke et brød med hvitløkssmør i, men et brød med hele 30 hvitløksfedd!!! Fantastisk godt og duften er bare uimotståelig. Vi skulle ha hvitløksbrød som tilbehør til middag i dag, men ingen klarte å vente så lenge. Ungene sa: "Vi vil ha kun hvitløksbrød til lunsj!". Begge spiste det med bare smør på og laget masse mmmm...-lyder. Tusen takk til Ina for oppskriften!

Du trenger:

20 g fersk gjær
3 1/2 dl kaldt vann
1/2 dl olje fra hvitløksconfit (oppskriften er HER)
1 1/2 ts salt
500 g hvetemel
30 fedd fra hvitløksconfit

Rør ut gjæren i vannet.
Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen sammen med en tresleiv.
Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

Ha et stykke bakepapir på kjøkkenbenken og strø over godt med mel.
Hell deigen ut av bollen og klapp den lett til den blit litt flat.
Strø over noen hvitløksfedd og brett den ene deigkanten inn mot midten. Brett den andre kanten over.
Klapp deigen lett igjen og strø over noen hvitløksfedd. Brett igjen.
Gjenta til alle feddene er brukt opp og du kjenner litt motstand i deigen. Jeg gjorde dette i 4 omganger.
Løft deigen og legg den med skjøten ned. Dekk med bakebollen og la den etterheve i 2 timer.

Når det har gått 1,5 time setter du en gryte med lokk i stekeovnen og setter den på 250 grader.
Ta gryten ut av ovnen når det har gått 30 minutter.
Løft opp deigen sammen med bakepapiret og snu opp ned i gryten slik at deigen skal nå ligge med skjøten opp.
Sett på lokk og sett brødet inn i ovnen i 30 minutter.
Ta av lokket, senk temperaturen ned til 200 grader og stek brødet i 15 minutter til.

Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
Oppbevar brødet innpakket i et kjøkkenhåndkle slik at det bevarer sin sprøe skorpe. Alternativt kan du skjære det i skiver og fryse.


God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...