fredag 6. september 2013

Formkake med blåbær og eple

 
Fantastisk saftig og utrolig god blåbærkake med et lite hint av klementiner. Anbefaler!!!
 

Du trenger:
 
175 g mykt smør
175 g brun farin eller muscovadosukker
250 g hvetemel
1/2 ts kanel
2 ss demerarasukker
2 store egg
revet skall av 2 klementiner
1 lite rødt eple
3 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 ts salt
225 g friske eller frosne blåbær (frosne bær trenger ikke å tines)
 
Sett stekeovnen på 180 grader.
Kle en brødform som rommer ca 1,5 l med bakepapir.
 
Smuldre sammen smør, brun farin og mel i en bolle.
Ta av 5 ss av blandingen og legg i en liten bolle. Tilsett kanel og demerarasukker og rør sammen. Sett til side.
 
Pisk eggene lett sammen. Tilsett klementinskallet.
Skrell eplet og del i fire. Fjern kjernehus. Riv eplet på et grovt rivjern og bland sammen med eggene.
 
Tilsett bakepulver, natron og salt i melblandingen.
Rør inn eggeblandingen. Vær rask og ikke rør for mye.
Vend inn 175 gram blåbær i kakerøren.
Hell kakerøren i formen. Glatt til med baksiden av en skje eller en slikkepott.
Strø over resten av bærene og deretter strø over smørblandingen du har satt til side.
 
Bak kaken midt i ovnen i 1 time og 20 minutter.
Sjekk kaken med kakenål om den er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
 
Avkjøl kaken i formen i 30 minutter.
Ta kaken ut av formen og la den stå på en rist til den er helt kald.
Kaken er veldig saftig og holder seg godt. Pakk den i plast og oppbevar i kjøleskapet.
 
God helg! :)

1 kommentar:

  1. Spennende :) VI plukket masse blåbær i går sammen med tyttebær :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...