torsdag 12. september 2013

Fylte squashrør

 
Inspirasjonen til denne retten fant jeg i ett av mine favorittmatblader BBC GoodFood. I originaloppskriften skal man bruke en annen type squash - en som er mye større og er vanskelig å få tak i her hjemme. De store er veldig vanlige i mitt hjemland, og jeg husker mamma pleide å skjære dem i skiver og fylle med kjøtt og ris. Ja, de var så store at du kunne fylle skivene! Bladet brukte også amatricianasaus (tomatsaus med bacon) som fyll. Jeg valgte å lage en enkel tomatsaus med karbonadedeig. Jeg brukte vanlig grønn squash og måtte da endre fremgangsmåten for at den skulle passe til squashen. Godt ble det! Guttene rynker alltid på nesene når de hører ordet "squash", men alle squashrørene ble spist opp. Alexander sa til og med at det var supergodt! 

Oppskriften er til 4 porsjoner:
 
olivenolje
400-500 g karbonadedeig
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
1/2 rød chili, finhakket
1 boks hermetiske tomater
salt og pepper
urter, friske eller tørkede, for eksempel basilikum, timian og oregano
 
4 store squash
 
125 g mozzarella
 
Varm opp olivenolje i en stekepanne og brun karbonadedeigen godt.
Ha i løk, hvitløk og chili og stek videre til løken er myk.
Tilsett tomater og kok opp.
Smak til med salt, pepper og urter og la sausen stå og putre under lokk i 30 minutter.
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Skjær hver squash i 3 like store biter.
Skjær rundt innmaten med en liten kniv og skrap ut med en liten skje. La noe av innmaten være igjen i bunnen slik at rørene skal være tette nederst. Ta vare på innmaten! I morgen skal jeg fortelle deg hva du kan gjøre med den. ;)
 
Pensle en ildfast form med olivenolje og sett rørene i formen.
Fyll rørene med kjøttsausen. Vær raus og fyll dem helt opp. Bruk en liten skje til å dytte fyllet nedi rørene.
Blir det noe saus igjen kan du enten servere den ved siden av eller fryse til en senere anledning.
 
Dekk formen med aluminiumsfolie og sett inn i ovnen i 30 minutter.
 
Skjær mozzarellaen i 12 skiver.
Ta ut squashen og ta av folien. Legg en mozzarellaskive på toppen av hvert rør og sett inn i ovnen igjen. La dem stå i ca 10 minutter eller til osten begynner å smelte. Hvis du vil ha litt farge på osten, kan du skru på grillelementet de siste par minuttene. Følg nøye med for det blir fort brunt.
 
Server squashrørene straks sammen med godt brød og/eller pasta. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...