søndag 22. september 2013

Hvitløksbaguetter


Hvitløksbaguetter er noe av det beste jeg vet om som tilbehør til supper og pasta. Det er slett ikke nødvendig å kjøpe frosne baguetter når du selv kan lage verdens deiligste hvitløksbaguetter!
Bak gjerne baguettene selv hvis du har tid. Har du ikke tid kan du kjøpe franske baguetter i butikken, som jeg gjorde denne gangen. Du behøver ikke å kjøpe de dyreste baguettene hos bakeren. Jeg kjøpte mine på Rema og de var helt ok! Det er en fordel at baguettene er myke og ikke så altfor godt stekte ettersom de skal få en ekstra runde i stekeovnen.

Til 3-4 trenger du:

1 fransk baguette (2 hjemmelagede, oppskriften finner du HER)
70-100 g mykt smør
3 hvitløksfedd
urter, friske eller tørkede

Sett stekeovnen på 200 grader.
Har du en lang baguette, deler du den i to.
Skjær dype snitt i baguetten med ca 2 cm mellomrom.
Press hvitløken, hakk urtene hvis du bruker friske og bland sammen med smøret.
Fyll snittene godt med hvitløk og legg baguetten på et bakepapirkledt stekebrett.
Sett baguetten inn i ovnen i ca 10 minutter til den har blitt gyldenbrun på toppen og smøret har smeltet.
Skjær i skiver og server!

God søndag! :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...