lørdag 14. september 2013

Hvitløksconfit


I morgen har Rune bursdag og jeg har fått en bestilling på både forrett, hovedrett og kake. Kaken er nesten ferdig og hvis den er ok, så kommer oppskriften på fredag. Jeg slet noe veldig med den i dag - alt gikk galt, men jeg håper at den blir bra til slutt. Maten vi skal spise i morgen er selvfølgelig italienskinspirert og jeg fikk veldig lyst til å lage eltefritt hvitløksbrød som tilbehør. Brødet skal lages med hvitløksconfit, som jeg vil friste dere med i dag. Hvitløksconfit er selvfølgelig for hvitløkselskere! Mange liker ikke hvitløk i maten enten fordi de er redde det vil lukte hvitløk av dem etterpå eller så tror dem at maten blir for sterk. Så lenge du ikke blander hvitløk med melkeprodukter vil du ikke få hvitløksånde, i hvert fall ikke sånn som andre vil legge merke til dagen etter. Steker du hvitløken lenge på lav varme vil den heller bli søt på smak enn sterk. Vi var veldig forsiktige med hvitløk til å begynne med, men nå er vi helt avhengige av den! Ingen har noensinne sagt at det lukter hvitløk av meg selv om jeg har spurt. Tro meg! :)
Hvitløksconfit kan brukes til mye annet enn brød. Har du ikke til til å bake brød kan du bare mose hvitløken og smøre på brødskiven. Hvitløksconfit er godt som tilbehør sammen med, for eksempel, oliven. Det er veldig godt å ha hvitløken i salater eller tilsette i potet-/søtpotetmos. Oljen er bare så god! Jeg rørte sammen brødet ikveld og duften av oljen var helt fantastisk! Jeg gleder meg til å ringle den over tomatsalat. Det blir digg! :)
Oppskriftene på hvitløksconfit og hvitløksbrød kommer fra Mat På Bordet - en blogg jeg anbefaler alle å følge. Brødoppskriften kommer i morgen.

Her er oppskriften på hvitløksconfit:

flere hele hvitløk (jeg brukte 4)
olivenolje

Skrell hvitløksfeddene og legg i en tykkbunnet gryte.
Hell olivenolje over feddene til de er godt dekket.
La feddene putre på lav varme i en time. Det er veldig viktig å ikke ha på høy varme ellers blir hvitløken brent. Det skal så vidt boble rundt feddene.
Avkjøl feddene helt i gryta før du heller dem og oljen i rene glass. Jeg fikk plass til alt i ett glass.
Oppbevar hvitløksconfit i kjøleskapet. Holdbarhet er ca en måned.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...