tirsdag 3. september 2013

Russisk crabsticksalat

 
Dette er en veldig lettvint og god salat som er fin å servere som en forrett eller smårett. Denne salaten spises gjerne som den er sammen med litt brød. Den er ikke så egnet som pålegg i og med at den inneholder ris og blir veldig mektig, men det går helt fint å smøre den på brødskiven. Det er også en fin måte å bruke opp risrester på. Kjøp et par pakker crabnobs eller lobnobs, kok litt ekstra ris neste gang du skal ha middag så har du en deilig crabsticksalat på en-to-tre! :)

Du trenger:
 
1/4 gul løk, finhakket
ca 200 gram crabnobs eller lobnobs (lobnobs gir enda bedre smak)
1/2 boks mais
ca 2 dl ris (du kan godt ta litt mer)
150-170 gram majones
ca 1/2 beger rømme
salt og pepper
 
Kok opp ca 2 dl vann og hell over løken. La den stå mens du gjør i stand resten.
 
Hakk crabnobs/lobnobs i små terninger og bland sammen med mais og ris i en bolle.
Hell vannet av løken og ha i bollen sammen med crabnobs, maisen og risen.
Tilsett majones og rømme til ønsket konsistens. Noen bruker kun majones mens jeg tilsetter rømmer for å få litt mildere smak på salaten. Smak deg frem og velg det du synes er best.
Smak til med salt og evt. litt pepper.
Ferdig! :)

1 kommentar:

  1. hmm, vi lagen den på en helt annen måte :P

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...