fredag 13. september 2013

Squashkake med pecannøtter


Her kommer gårsdagens etterfølger - squashkake med pecannøtter. Denne kaken er en typisk høstkake med deilig smak av kanel og pecannøtter. Kremen på toppen er bare så god at jeg vil anbefale deg å lage en dobbel porsjon og enten smøre all kremen på toppen eller dele kaken i to lag og smøre halvparten av kremen mellom lagene. Kaken er fantastisk saftig og vil holde seg fint noen dager i kjøleskapet.

Du trenger:

300 g hvetemel
3 ts kanel
2 1/2 ts bakepulver
250 g brun farin
4 store egg
revet skall og saft av 1 appelsin
250 ml rapsolje
300 g revet squash, kun innmaten (tilsvarer 4 store squash)
75 g pecannøtter, grovhakkede

Krem (lag gjerne en dobbel porsjon):

50 g mykt smør
250 g kremost naturell
4 ss Maple Sirup

25-50 g pecannøtter til pynt

Sett stekeovnen på 160 grader.
Dekk bunnen og sidene av en springform, ca 22 cm i diameter med bakepapir.

Sikt sammen mel, kanel og bakepulver i en stor bolle.
Bland melet sammen med sukkeret til du har fine smuler.

Pisk eggene lett sammen i en annen bolle og tilsett appelsinskallet- og saften.
Tilsett olje og rør godt.
Klem væsken ut av squashinnmaten gjennom en sil. Klem godt for å få bort så mye væske som mulig.
Tilsett squashen i eggeblandingen.
Ha i pecannøttene til slutt. Bland alt godt og hell massen i bollen med melet.
Rør alt godt sammen. Jeg brukte ballongvisp til å røre med. Ikke rør for mye. Røren blir fort glatt og jevn.

Hell kakerøren i formen og stek kaken midt i ovnen i 1 time og 20 minutter.
Sjekk kaken med kakenål før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken i formen i 30 minutter. Ta den ut av formen og avkjøl helt på en bakerist.

Pisk sammen smør, kremost og Maple Syrup til du har en luftig og klumfri krem.
Smør kremen på toppen av den avkjølte kaken eller del kaken i to og smør kremen mellom lagene og på toppen. Det er viktig at kaken er helt kald når du skal smøre på krem ellers vil den smelte.

Grovhakk nøttene og strø over kremen.
Kaken er klar til å spises med en gang. Den er best når den er romtemperert, så la den stå litt på kjøkkenbenken før servering hvis du har hatt den stående i kjøleskapet.

God helg! :)

4 kommentarer:

  1. Hei igjen!:) Jeg blir stadig imponert og glad når jeg ser oppdateringene dine. Du virker smart, variabel og gjennomtenkt med oppskriftene dine. Det skiller ser ut i forhold til mange andre som blogger. Stadig gode ideer. Flink du:) klem Cecilie.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tuuusen takk, Cecilie! Veldig hyggelig. :-) Slike kommentarer gir meg inspirasjon til å blogge videre!

      Klem fra meg til deg :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...