mandag 14. oktober 2013

Créme Brûlée med sjokolade

 
 
Det ble dessverre ikke tid til blogging i helgen. Både lørdag og søndag ble tilbragt i en varm svømmehall. Vi var nemlig på svømmestevne i Sarpsborg. Mine flinke svømmere har gjort det superbra og perset med opptil 20 sekunder på hver øvelse!!! Nå sikter vi mot NM neste år! :)
 
Lørdagen ble feiret med hjemmelagede hamburgere til middag og Créme Brûlée til dessert. Kanskje ikke så spennende, men det var det gutta hadde bestilt. :) I går måtte vi ha noe enklere ettersom vi kom hjem ganske sent. Det ble likevel en 3-retters middag som bestod av spicy gresskarsuppe til forrett, stekt laks med coleslaw til hovedrett og Créme Brûlée til dessert igjen. :) Suppen hadde jeg i fryseren, så den ble tatt ut dagen før, og coleslaw rørte jeg sammen på lørdag. Créme Brûlée laget jeg på søndag og det var ikke en hvilken som helst Créme Brûlée, men en ny variant - med sjokolade!
 
Til denne desserten kan du bruke både mørk og hvit sjokolade, alt ettersom hvilken smak og farge du er ute etter. Jeg brukte mørk sjokolade og desserten ble veldig god selv om den minnet meg litt om sjokoladepudding. Rune var derimot ikke helt enig. Han mente at Créme Brûlée med sjokolade smakte mye bedre enn sjokoladepudding. Barna var helt stille da de spiste. Christian tok litt og litt av gangen for å forlenge opplevelsen. :)


Til 4 trenger du:
 
375 ml kremfløte
55 ml H-melk
1 vaniljestang
100 g hakket sjokolade, mørk eller hvit
4 eggeplommer
40 g sukker
 
4 ss demerarasukker (kan fint erstattes med vanlig sukker)
 
Sett stekeovnen på 180 grader.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha fløte, melk, vaniljefrø og stang i en kjele. Varm opp til kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Du kan fint bruke en visp for å få løst opp klumpene.

Pisk eggeplommer og sukker med en elektrisk mikser i ca 1 minutt til massen har blitt luftig og lysere i fargen.
Hell sjokoladefløten over eggeplommene mens du pisker.
Hell massen gjennom en sil over i en ren bolle. Pass på å få med vaniljefrøene ved å presse de gjennom med en skje. Bruk en øse eller skje til å ta opp skummet.

Finn frem en dyp langpanne.
Hell Créme Brûlée i 4 ramekiner eller passende ildfaste former og sett de ned i langpanna.
Hell kokende vann i langpanna opptil ca halvparten av formene.
Legg bakepapir over slik at det dekker formene men ikke hele langpanna. Det er viktig for luftsirkulasjon.
Stek i ca 20-25 minutter. Sjekk etter at det har gått 20 minutter. Créme Brûlée skal være ferdig når den ser litt geléaktig ut hvis du rister litt på formen.
Ta formene ut av langpanna, avkjøl litt på kjøkkenbenken og sett dem inn i kjøleskapet. La desserten stå i kjøleskapet i minst et par timer, gjerne over natta.
 
Rett før servering strør du over demerarasukker og karamelliserer sukkeret ved hjelp av gassbrenner. Alternativt kan du sette formene under grillen i stekeovnen. Pass på - det blir fort brunt.

Da er det bare å lage seg en kopp god kaffe og nyte desserten. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...