fredag 4. oktober 2013

Eplekake med vaniljekrem


Denne kaken er overhodet ikke sunn for kroppen, men meget sunn for sjelen! Den inneholder både mye smør og sukker og er så god at du neppe vil takke nei til et stykke til og ett til og kanskje enda ett? Nå er det jo helg og hvis ikke du vet hva du skal bake til helgen anbefaler jeg å glemme alt som har med slanking og former å gjøre og bake denne kaken her. Du kommer ikke til å angre! :) Vel, etter å ha spist halve kaka alene kanskje? :)

Finn frem:

500 g mykt smør
500 g sukker
8 store egg
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel

10 mellomstore epler, gjerne røde
1 porsjon hjemmelaget vaniljekrem (oppskriften finner du HER)
sukker, gjerne demerara
kanel
en neve mandelflak

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kle en stor langpanne med bakepapir.

Pisk smør og sukker hvitt.
Pisk inn egg, ett av gangen.
Sikt sammen det tørre og rør inn. Du trenger ikke å bruke mikser. Det går fint å røre med en skje eller en stiv slikkepott. Ikke rør for mye.
Hell røren i langpanna.

Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær i båter.
Legg eplebåtene tett inntil hverandre på toppen av kakerøren.
Smør vaniljekremen over eplene.
Strø over godt med sukker og kanel.
Strø over mandelflak til slutt.

Stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpanna før du skjærer den i biter.
Kaken er god både lunken og kald.
Server kaken som den er eller sammen med pisket creme fraiche, tyrkisk yoghurt, pisket krem eller mascarpone. Namis! :)

God helg! :)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...