torsdag 17. oktober 2013

Eplekompott

 
I dag er det Epledagen og jeg vil friste dere med en deilig eplekompott til dessert.

Til 4 trenger du:
 
1/2 kg ferdigskrelte epler uten kjernehus
1/2 l vann
1 dl sukker
1 kanelstang
saften av 1/4 sitron
3 ss potetmel + 3 ss kaldt vann
 
Skjær eplene i biter og ha i en kjele sammen med vann, sukker, kanelstang og sitronsaft.
Kok opp og la det koke til eplene er møre, ca 5 minutter. Rør om av og til.
Rør ut potetmel i vann.
Ta kjelen av platen og tilsett potetmelvannet i en tynn stråle under omrøring.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til det begynner å koke. Rør hele tiden.
Hell kompotten i en passende bolle og strø over litt sukker.
Avkjøl kompotten på kjøkkenbenken før servering, ev. sett inn i kjøleskapet.
 
Server sammen med fløte eller melk. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...