søndag 27. oktober 2013

Gode og myke rundstykker til søndagsfrokost

 
Disse rundstykkene er veldig gode og myke, og kan med fordel bakes kvelden i forveien. De holder seg veldig godt. Jeg laget fine rundstykker denne gangen for å skjemme bort gutta. Det er ikke ofte vi har loff og fine rundstykker til frokost. :) Ønsker du å lage litt grovere rundstykker kan du fint erstatte ca 400 gram av hvetemelet med sammalt hvete eller rug.

Til ca 20-24 rundstykker trenger du:
 
50 g gjær
3 dl vann
3 dl melk, gjerne H-melk
50 g smør
2 ts salt
2 ts honning
ca 900 g hvetemel
 
solsikkefrø eller andre frø til pynt (kan sløyfes)
 
Smuldre gjæren i en bakebolle.
Varm vann, melk og smør i en kjele til væsken er lunken/fingervarm. Det gjør ikke noe om smøret ikke er helt smeltet. Ha den lunkne væsken i bollen sammen med gjæren.
Tilsett, salt, honning og mel.
Elt til du har en smidig og glatt deig, ca 8 minutter.
 
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45-60 minutter.
 
Hell deigen på et lettmelet bakeunderlag og del i 20-24 emner, alt ettersom hvor store rundstykker du vil ha. Trill emnene til glatte boller som du setter på bakepapirkledte stekeplater. Du kommer til å trenge 3 stekeplater.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i ca 40 minutter.
 
Pensle rundstykkene med lunkent vann og strø over frø hvis du vil.
Stek rundstykkene ved 225 grader i ca 13-15 minutter. Du kan også bruke varmluft. Skru da ned temperaturen til 205 grader.
 
Avkjøl rundstykkene på rist før du legger dem i plastposer - klare til frokost. :)
 


3 kommentarer:

  1. Bakte disse i dag, knallgode :-) Skal ha dem ved siden av Tikka lasagne i kveld i venninnemøte :-) Hvordan går det med deg og babyen i magen ? Bra håper jeg :-)
    Klem fra Tone

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig, Tone! :-)
      Jeg vil gjerne ha oppskriften på lasagnen din hvis ikke den er hemmelig. :-)
      Vi har det bra, men lillegutten er tydeligvis veldig nysgjerrig på verdenen utenfor magen.
      Nå er vi på sykehuset og venter enten på å få se ham
      snart eller få lov til å reise
      hjem. Det kan derfor ta litt tid før det kommer nye innlegg her på bloggen.

      Klem :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...