søndag 6. oktober 2013

Grovt brytebrød

 
Disse brødene rørte jeg sammen i en fei i går. Jeg var litt redd for at brødene skulle bli tørre på grunn av mye kli i deigen, men de ble veldig myke og fine. Vi spiste dem til frokost idag og de var fortsatt like myke og gode som i går.

Til 3 brød trenger du:
 
50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 1/2 ts salt
1 ss sirup
25 g mykt smør, i terninger
75 g kruskakli
50 g havregryn
100 g sammalt rug fin
100 g sammalt hvete fin
ca 400 g hvetemel
 
Ha alle ingrediensene i bakebollen, men hold igjen litt av melet.
Elt til du har en jevn og fin deig som nesten slipper bollekanten.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
 
Legg bakepapir på et stekebrett.
Ha resten av melet på et bakeunderlag og hvelv deigen ut av bollen.
Del deigen i 3 like store biter.
Rull hver bit til en pølse, like lang som stekebrettet.
Legg pølsene på stekebrettet og lag 7 dype snitt (8 biter) i hver pølse. Pass på å ikke skjære helt gjennom for bitene må henge sammen.
Dekk stekebrettet med et kjøkkenhåndkle og la brødene etterheve i 30 minutter.
 
Stek brødene nederst i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter.
Avkjøl på rist.
 
God søndag! :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...