tirsdag 22. oktober 2013

Hjemmelagede karbonader med stekt løk, kremet sopp og potetmos

 
Dagens rett er superenkle karbonader med stekt løk, kremet sopp og potetmos. Ganske tradisjonell mat og ikke spesiell på noen måte, men noen ganger er det veldig ok å gjøre det veldig enkelt og ty til en god, gammel middagsoppskrift. Vil du lage skikkelig saftige og litt mer luksuriøse karbonader kan du prøve denne oppskriften.

Til 4 trenger du:
 
800 g karbonadedeig
salt og pepper etter smak
1 dl vann
1/2 gul løk, finhakket
1 ss potetmel
smør til steking

2 løk, i skiver
smør til steking

10-15 aromasopp eller annen sopp, i båter
tørket eller frisk timian
smør til steking
2 hvitløksfedd, finhakkede
1 dl fløte
salt og pepper
hakket gressløk

12 kokte poteter
smør
varm melk
salt og pepper
evt. 1-2 hvitløksfedd, presset
friske urter, for eksempel dill eller gressløk

Krydre karbonadedeig med salt og pepper.
Tilsett vann, løk og potetmel og bland alt raskt sammen.
Form farsen til karbonader og stek i smør til de er gjennomstekt.

Stek løk på svak varme. Rør om av og til. La løken steke mens du lager karbonader og koker poteter. Jo lenger den steker, desto bedre blir den.

Stek soppen sammen med timian i litt smør i 2-3 minutter.
Tilsett hvitløk og fløte og la soppen koke til sausen tykner.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett gressløk. Ta så mye gressløk som du ønsker.

Kok potetene og mos dem sammen med en smørklatt.
Tilsett varm melk til potetmosen har passe konsistens, ikke for tykk, men heller ikke for tynn.
Smak til med salt og pepper.
Om du vil kan du tilsette litt hvitløk og/eller urter i potetmosen for å gi den det lille ekstra.
Prøv også med litt revet parmesan eller pecorino.

Server karbonader sammen med løk, sopp og potetmos. Har du tyttebærsyltetøy og/eller surkål, kan du gjerne ha det ved siden av. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...