fredag 18. oktober 2013

Kefirpannekaker med karamelliserte epler og honning

 
Disse pannekakene laget jeg til dessert for noen dager siden og det ble en stor suksess. Det er ikke ofte vi har pannekaker fordi jeg synes det er forferdelig kjedelig å steke dem, men disse pannekakene var det faktisk gøy å steke. Røren var veldig fin i konsistensen og utrolig lett å steke. Pannekakene ble veldig gode på smak og passe tykke i konsistensen, men samtidig veldig myke.
Som tilbehør serverte jeg karamelliserte epler, flytende honning og mascarpone. Deilig!

Du trenger:
 
2 store egg
4-5 ss sukker
en klype salt
2,5 dl melk
2,5 dl kefir
2,5-3 dl hvetemel
1 ts natron
2,5 dl kokende vann
smør til steking
 
2-3 epler, i skiver
1 ss smør
1 toppet ss sukker
 
flytende honning
 
mascarpone eller pisket krem
 
Pisk egg, sukker og salt lett sammen i en bolle.
Tilsett melk, kefir og mel og rør godt sammen. Du kan fint piske alt med mikser. Deigen skal ligne på tykk rømme i konsistensen.
Strø natron over røren. Hell kokende vann over natron og rør godt.
Tilsett mer mel hvis røren virker for tynn. Er den for tykk, tilsetter du mer melk eller kefir.
Har du tid, kan du la røren stå og hvile i ca 30 minutter.
Stek pannekakene i smør til de er gyllenbrune på begge sider.
 
Ha smør og sukker i en liten stekepanne eller kjele.
Varm opp til sukkeret har løst seg opp. Skru opp varmen litt og stek sukkeret til det begynner å se ut som karamellfarget sirup.
Tilsett epleskivene og stek noen minutter på hver side til de er pent brune.
 
Server pannekakene sammen med de varme eplene, ringle over flytende honning og legg på en klatt med mascarpone.
 
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...