søndag 20. oktober 2013

Kringler med eplefyll


Disse kringlene er supergode! De kan være litt vanskelige å forme ettersom fyllet er litt bløtt, men med litt tålmodighet og tro på deg selv kommer det til å gå kjempebra. :) De holder fasongen og fyllet renner ikke ut. Kringlene er myke og passe søte. Hos oss forsvant de samme dag. ;)

Til 12 kringler trenger du:

Deig:

25 gram gjær
2,5 dl lunken H-melk

75 gram sukker
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
500 gram  hvetemel
1 egg
75 gram mykt smør i terninger

Fyll:

5 epler
125 ml sukker
1 ts kanel
50 gram smør

sammenvispet egg til pensling

Ha alle ingredienser unntatt smøret i en bolle og elt i ca 8-10 minutter til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i terninger, og elt i ca 10 minutter til. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

I mellomtiden lager du fyllet. Skrell eplene og fjern kjernehus. Skjær i biter.
Ha eplebitene og resten av ingrediensene i en kjele.
Kok opp og la det koke i 20-30 minutter til fyllet har tyknet.
Avkjøl.

Kjevle ut deigen til et ca 40 x 50 cm rektangel på et melet bakeunderlag.
Skjær deigen i 12 remser, ca 5 cm brede og 40 cm lange.
Fyll en sprøytepose med eplefyllet. Ikke ta med sirupen, kun eplene. Litt sirup er greit, men ikke alt.
Sprøyt ut en stripe i midten av en remse. Klem kantene godt sammen og form til en kringle.
Lag en og en kringle. Er kantene for bløte på grunn av fyllet, kan du tørke dem med kjøkkenpapir og strø over litt mel.
Legg kringlene på bakepapirkledte stekeplater. Du kommer til å trenge tre stekeplater.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la kringlene etterheve i ca 20-30 minutter.

Pensle kringlene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Du kan fint steke kringlene på varmluft. Husk da å senke ovnstemperaturen til 180 grader.

Avkjøl kringlene på rist.

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...