fredag 11. oktober 2013

Krydderkake med frukt

 
Dette er en skikkelig høstkake med deilig smak av krydder og tørkede frukt. Kaken holder seg godt og passer perfekt til kaffe- og tekos på en kald og våt høstkveld.
Du trenger:
 
250 g smør
2 store egg
3 dl sukker
8 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
10 tørkede aprikoser, hakkede
2 dl rosiner
revet skall av 1 sitron eller appelsin eller 2 klementiner
2 dl melk

Smelt smøret i en kjele og sett til side.

Smør kakeformen med smør og strø med mel.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Vips egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen det tørre, aprikoser og rosiner. Rør dette sammen med eggedosisen.
Rør i smøret.
Tilsett sitronskall og melk til slutt.
Hell røren i formen og stek kaken nederst eller nest nederst i ovnen i 70-75 minutter.
Dekk kaken med bakepapir de siste 15-20 minuttene hvis den begynner å bli mørk.

Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og setter på et passende fat.
Pakk inn kakerester i plast og oppbevar i kjøleskapet eller legg i fryseren.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...